tiistai 25. helmikuuta 2014

Tyttökavereita ja Sateentekijää Pikkusiskolle

Kerroinkin jo, että sain syntymäpäivälahjaksi tilata kolmen metrin edestä kangasta. Noh, arvata saattaa ettei päättäminen ollut helppoa. Yksi tilaus lähti Viljamin Puotiin ja sieltä tuli muunmuassa uutuuskangasta nimeltä Sateentekijä. Värejä oli harmaa ja oranssi mutta jostain syystä harmaa jätti minut tällä kertaa kylmäksi ja halusin vain oranssia. Ensimmäinen kangaspettymykseni oli tiedossa, kun kankaiden saavuttua kotiin huomasin, että niissä oli kuvioon kuulumattomia tuhruja/viiruja. Sateentekijässä kankaan mustat osat olivat tuhruttaneet koko kankaan sieltä täältä. Reklamoin asiasta ostopaikkaan. Onnekseni minua oli vastassa hyvä asiakaspalvelija ja sain ohjeet pestä kankaan, käyttää niiltä osin kuin voin ja hyvitykseksi luvattiin postittaa muutama lisäpalanen minulle. Valitettavasti pesu ei tilannetta pelastanut mutta päätin käyttää kankaat silti.

Koska tuhruja ei ollut koko kankaan leveydeltä/pituudelta vaan siellä täällä, ajattelin, että pieneen vaatteeseen ei osuisi niin monta tahraa. Tarkoituksena olikin tehdä Sateentekijästä Pikkusiskolle, koska arvelin ettei kangas olisi Isosiskon mieleen. Olin oikeassa :) Halusin kokeilla ensimmäistä kertaa nepparilistaa olkapäälle, joten valitsin kaavaksi OB:n Bert-bodyn, josta jätin nappilistan keskiedulta pois ja kanttasin olkasaumat oikealta puolelta. Kokona kaavassa on 68cm mutta vertasin kaavaa OB:n Kisuliiniin koossa 74cm ja leikatessani lisäilin tarvittavat millit, jotta sain bodyn lopullisen koon lähemmäs isompaa kokoa. Mustat kanttaukset ja oranssi-mustat kaksoisneulaompeleet. Ei kikkailuja, plain and simple. Tykkään.

Toinen vastavalmistunut ompelus on Leena Rengon Sampsukalle suunnitelemasta Tyttökaverit- velourista valmistunut OB:n Talvikki kokona 74cm. Moni on sanonut, että Ottobren kaavat kannattaa googlettaa, jotta löytäisi käyttökokemuksia. Lähinnä siksi, että tietää onko kaava tavallista leveämpi/kapeampi, poikkeuksellisen pitkähihainen jne.. Ilmeisesti luotan liiaksi omaan visuaaliseen hahmotuskykyyni ja liian vähän muiden mielipiteisiin sillä en tätä ole tehnyt koskaan. Ja useammin kuin yhdesti olen todennut, että olisipa kannattanut. Tämä Talvikki on ilmeisesti melkoisen leveää mitoitusta, sillä meidän neiti olisi mennyt sinne kaksi kertaa :D Ompelin mekon syntymäpäiviäni ajatellen, mutta oli turvauduttava ostomekkoon, sillä näky oli aika hupaisa. Kaipa sitä täytyy vähän kaventaa.Lainasin kaveriltani Joka tyypin kaavakirjan, jota ei tunnu saavan kirjastosta koskaan. Tänään jäljensin raglanpaidan kaavat ja kuosittelin ne kuten kouluaikoina ainakin. Alkuperäinen kaava jää tottakai aivan liian lyhyeksi tällaiselle kilometrimuijalle, ja pituutta piti lisätä etu- ja takakappaleen lisäksi myös hihaan. Voimapaperille liimasin vyötärön kohdalta kahtialeikatut miehustakappaleet ja suunnilleen kyynärpään kohdalta kahtialeikatun hihakappaleen. Siitä vain uutta kaavaa jäljentämään. Sikälimikäli kaava on noin pienillä muokkauksilla sopiva (mitä kovasti epäilen), minä saan siitä  hyvän raglanhihaisen peruskaavan :) Vielä kun jostakin löytäisin sen kaavakirjan, minkä koulua varten silloin 2000-luvun alkupuolella ostin. Silloin vihasin kaavanpiirtoa mutta nyttemmin olen huomannut nauttivani puuhasta. Täysin omien mittojen mukaan tehty vaate painii nääs aivan eri sarjassa kuin valmiista "kaikille sopivista" kaavoista tehdyt.

Voi ihanaa, teitä lukijoita on jo noin monta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti