torstai 13. helmikuuta 2014

Syöpälasten ja -nuorten hyväksi: Sylva-huutis

Ompeluryhmä Saumanvara tempaisee jälleen hyvän asian puolesta!

Lauantaina 15.2. vietetään kansainvälistä lasten syövän päivää. Saumanvaralaiset haluavat olla mukana pienten asialla suurella sydämellä omalla hyväntekeväisyyshuutokaupalla. Ompelemme, neulomme ja virkkaamme tuotteita huutokaupattavaksi.
Huutokaupan tuotto lahjoitetaan suoraan Sylva ry:lle, joka on vuonna 1982 perustettu syöpää sairastavien lasten ja nuorten valtakunnallinen yhdistys.

Huutokauppa järjestetään lastenvaatekirpputori Piilon facebook-sivuilla. Huutokaupalle tulee oma kuvakansio, johon huutokaupattavat tuotteet ladataan perjantaina 14.2. Huutokauppa käynnistyy lauantaiaamuna 15.2. kello 9 ja tuotteita voi huutaa kello 21:een saakka. Jokaisen tuotteen lähtöhinta on vain 5 euroa.
Ensimmäinen huuto on korotettu ja korotuksen minimisumma on 1 euro. Huutokaupassa on käytössä niin sanottu viiden minuutin sääntö.
Huutaja maksaa voittosumman suoraan Sylva ry:n tilille ja esittää tuotteen tekijälle sähköisen kopion maksukuitista. Tuotteen tekijä postittaa tuotteen suoraan ostajalle neljän arkipäivän sisällä ja maksaa postikulut omasta pussistaan. Tarkemmat ohjeet maksuun ja muihin huutokaupan käytännön asioihin liittyen tulevat esille huutokauppakansioon.

Tule mukaan huutamaan uniikkeja käsitöitä! Tehdään yhdessä hyvää isolla porukalla!

ps. Tätä viestiä saa jakaa!


Minulla oli suuuuurensuuret suunnitelmat. Jostain syystä aika monesti ne pienenee suhteellisen vaatimattomiksi siinä vaiheessa, kun on toteutuksen aika. Tällä kertaa on ihan oikea syykin, miksi oli pakko typistää suunnitelmia. Yllättäen olinkin melkein parin vuorokauden ajan estynyt (niinkö oikiasti) ompelemaan ihan tyystin ja aina välistä pitää vähän leikkiä kotistakin eikä vaan ommella ;) Yllättävää kyllä, vaikka on se peljätty Metallimiehen iltavuoroviikko, jolloin perfektionistiäidin organisointikykyä todella koetellaan, niin ehdin tänä aamuna kaasu pohjassa hurautella useammankin tuotteen valmiiksi. Saa taputtaa :)

Sampsukan Sydänlukko-trikoo on läsöttänyt hyllyssä jo kauan. Se ei jousta juurikaan ja sitä on vähän sellainen hankalankokoinen palanen. Ei ollut kuitenkaan yhtään hankalaa muuntaa osaa siitä palasesta ruttulegginsseiksi koossa 74cm. Kaava on Ottobren Crumpled ja lupa on irronnut käyttää Ottobren kaavoja tämän huutokaupan kohteissa. Minusta näiden malli ja rypytykset antaa vähän anteeksi sitä, että kangas ei jousta kauheasti. Oli vaikea vakuutella itselleen, että kangasta jäi, joten voin tehdä vielä Pikkusiskollekin tällaiset ja, että jos ei mistään raaski luopua niin ei voi mitään huutokaupatakaan :)


Huutokauppaan lähtee leggareiden lisäksi kaksi hattua. Muffinssitrikoosta tehty pipo sivurypytyksillä ja tummanruskealla trikoovuorilla. Kokona tässä on 55cm eli menee apautsiarallaa 53-57cm päähän. Minun nuppi edustaa kokojakauman isompaa päätä ja oli sopiva. Kaava on omin pikku kätösin piirretty. Oli vähän vaikea luopua tästäkin :D


Toinen kotsa syntyi Ottobren Muraveinik-kaavalla ja kokona on 44cm. Muffinssitrikoo päällikankaana, Sampsukasta ostettu pinkki-ruskearaidallinen trikoo on vuorina. Kiinnitys tarranauhalla. Ois muuten ollut meidän Pikkusiskon päähän sopiva tämä ;)


Käykääpä kurkkaamassa mitä kaikkea ihanaa siellä huutokansiossa jo on! Selvähän se on, että väri pakeni kasvoista, kun katselin niitä upeita settejä ja taidokkaita applikointeja ym. mutta painoin leuan rintaan, lähetin kuvat tuotoksistani huutiksen järjestäjälle ja toivon, että peruskampettakin ihmiset haluavat huutaa hyvän asian puolesta. 

Tähän loppuun vielä Isosiskon eskarikaverille lahjaksi menevä - ullatuuuuuus! - pipo. Sampsukan trikoota tämäkin. "Kukka" on pyöritelty trikoosoirosta, tikkailtu mitenkuten kasaan, kiinnitetty pipoon ja ommeltu nappi keskelle. Sitä en tiedä onko saajan mieleen mutta Isosisko ainakin sanoi, että on kuulemma ihan lahjansaajan tyylinen pipo. Toivotaan näin :)


 Huutelemisiin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti