torstai 2. tammikuuta 2014

Tregginsien uusi elämä

Tämä kesä ja syksy oli surullista aikaa meidän Isosiskon housukaapille. Ei tainneet yhdetkään trikooleggarit selvitä ensi kesään, ja loppusyksystä neidin lempparihousutkin kokivat eskarin pihassa sen verran kovia muksahduksen merkeissä, että pienet korjausompeleet eivät riittäneet. Paikkaa en polveen halunnut laittaa. Pistin ne keskeneräisten koriin hautumaan.

Kangashyllyllä sen sijaan hautui vielä pikkupalanen Verson Puodin punaista Paratiisin puutarhaa. Olin luvannut tehdä meille kaikille "tytöille" siitä jotain ja Isosisko oli vielä vailla omaansa. Sitten eräänä päivänä nämä kaksi keskeneräistä suunnitelmaa törmäsivät mun päässäni ja sulautuivat kuvanmukaiseksi lopputulokseksi.Häveliäästi neiti halusi kuvaan peittää peppusensa ;)

Housut niksnaks poikki ja Paratiisista niksnaks housujen alareunan ympärysmittaa reippaasti pidempi suikale. Leikkasin housut siten, että takakappale on hieman pidempi kuin etukappale Paratiisisuikaleen ollessa tasalevyinen. Meidän pyöreäpeppuisen Isosiskon päällä hame asettui nätisti ihan tasamittaiseksi, kuten suunnitelmana olikin. Tytöllä on kummallinen (mummun opettama ;)) tapa kiskoa kaikki hameet ja housut ihan luonnottoman ylös ja teinkin hameelle reilusti mittaa juuri siksi. Siltikin sieltä peppu vilkkuu aina välillä :D Kun ompelin suikaletta housuihin, neulotin neljännekset, saumuroidessa venytin suikaletta ja laitoin framilonin myöskin väliin ettei sauma venähdä. Liekö tuo olisi venähtänytkään mutta sielläpä on. Helma on vain käännetty ja hurautettu kaksoisneulalla. 

Tykkään ja niin tuntuu tykkäävän neitikin, kun hame on jo kolmatta päivää päällä ja huomenna menee kuulemma päälle myös. Mukava, että kelpasi, se kun ei ole enään mikään itsestäänselvyys. Olen joutunut toteamaan, että ihan lapsekkaimpia kuoseja on turha enään tuputtaa ja kaupasta ei kannata ostella ellei neiti ole hyväksymässä ostosta. Väkisin kun en halua häntä oman mieleni mukaan pukea, mutta en myöskään ihan purematta niele sitä muotia, mitä vaatekaupoissa näille tyttösille näkee. 

Sanonpa vaan, että kyllä siitä Paratiisista vielä jotain pientä saa! Ainakin tilkkupeittoon värkkiä tai pesulappua tai tiskirättiä tai kestoliivinsuojaa tai... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti