lauantai 11. tammikuuta 2014

Teema: Amerikka

Minulle selvisi tänään kaksi asiaa ihan omakohtaisen kokemuksen kautta. Ensimmäinen oli se, että nyt ymmärrän miksi jenkit kärsivät liikalihavuudesta niin suuressa mittakaavassa. Toinen oivallus syntyi, kun maistoin Metallimiehen kanssa yhteistuumin tehtyä tämänpäiväistä ruokaa. Ymmärsin, mitä on american dream! Tai ainakin, mitä se minulle on. Nimittäin Pulled Pork jenkkityyliin valmistettuna, lisukkeena bataattiranskalaiset. Namiiii .P
Pulled Porkin ohje on Reseptitaivaasta (KLIK!) hieman mukaellen. Ohjeessa possu valmistetaan padassa hellalla mutta mentiin siitä, mistä aita on matalin ja lykättiin koko komeus uuniin 150 asteeseen noin neljäksi tunniksi. Sitten possu sai hautua folion alla uunivuoassa omissa lämmöissään. Nyhtöpossun kaveriksi valmistettiin Coleslaw myöskin Reseptitaivaan (KLIK!) ohjeen mukaan. Hurautin kaalit ja porkkanat ohueksi silpuksi tehosekoittimen vihannesleikkurin (vai mikä se on?) avulla, en sen erityisemmin nuijinut niitä millään kuten ohjeessa neuvotaan. Nyhtöpossu nautittiin hampurilaissämpylän välissä. Ostosia oli, kun en jaksanut alkaa tekemään itse sämpylöitä. Väliin sujautettiin possusilpun lisäksi loraus kastikkeeksi keitettyä paistolientä, punasipulia, jalapenoviipaleita, coleslaw-salaattia, cheddar-siivu ja majoneesi-Dijon-sekoitusta. Viittä vaille vei kielen mennessään! :)
 

Lisukkeena oli bataattiranskalaisia ja niihinkin ohje, tattadaa, Reseptitaivaasta (KLIK!). Jopa Metallimies, joka ei välitä Aurajuustosta yhden yhtäkään, dippaili ranskalaisiaan menemään :) Ranskikset olisivat saaneet olla vieläkin ohkaisempia, jäivät hieman pehmeiksi. Pinta kuitenkin oli rapsakka ja ohje käski käryyttää ne noin mustiksi. En ole polttanut niitä vahingossa vaikka sekin kyllä sujuu.

 

Jälkiruokana oli, amerikkalaista linjaa mukaellen, Blueberry pancakes eli mustikka-pannukakkuja. Ensihaarukallisen kun suuhuni sain, meni silmät kiinni ihan väkisillä. Oli niiiiiiiiiiin hyvää! Reseptitaivaasta (KLIK!) löytyi ohje tähänkin. Täytyy kehaista, että sieltä kyllä löytää ihan loistavia reseptejä! Ne on jaoteltu maiden mukaan ja ollaan kokkailtu tuolta ennenkin. Viimeksi teemana oli Italia ja se menyy löytyy täältä.


Nämä teemapäivät on ihania ja ruokaillessa jo suunniteltiinkin mitä kokeillaan seuraavaksi. Amerikka-teemalla pitää ehkä testata vähän jotain muutakin, oli nimittäin sen verran namia. Rasvaa, valkoisia jauhoja ja sokeria - vaaka kiittää :D


Nyt taitaa Mamia kutsua Netflix ja Glee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti