sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Tähdellinen jumpsuit

Tässä sitä iänikuista tähtikangasta taas olisi tarjolla :D Näin käy, kun ostaa kangasta aina kaiken varalta vähän reilummasti (ettei vaan pääse loppumaan kesken). Sitten saa tehdä monta monituista vaatetta samasta kankaasta ja kiintiö tulee ihan taatusti täyteen. Tuolla puolitoista metriä odottelis Metsolan sinistä apilaa, josta aika varmasti tekin pääsette nauttimaan useita kertoja :D Koska ehdin ommella huomattavasti vähemmän kuin haluaisin, niin jokainen valmistunut tuotos on esiteltävä vaikka seitsemän edellistäkin postausta pitäisi samaa matskua sisällään.

Tästä kuvasta applikoidut tähdet vielä puuttuu.
 Tällä kertaa valmistui Pikkusiskolle jumpsuit. Kaavana on sama OB:n Indian Elephant (6/13) kuin Taikametsä-jumpsuitissa, joka löytyy täältä mutta erilailla muokattuna. Tässä on vetoketju vaikka alkuperäisessä ohjeessa on nepparit. Vetoketju on kuitenkin keskiedulla, toisin kuin Taikametsä-jumpsuitissa, jossa siirsin sitä vähän vinoon. Tähtijumpsuitista tein myöskin vähän reilumman kuin edeltäjästään. Pituutta lisäsin pari senttiä ja leveyttä lähes yhtä paljon (vähemmänkin olisi riittänyt). Hihansuut leikkasin ilman saumanvaroja ja laitoin pitkät resorit. Lahkeisiin lisäsin sentin tai kaksi ja niihinkin laitoin pitkät resorit. Huppu on jälleen lainattu OB:n Little Elephantista. Koska hupun pääntie oli pari senttiä pidempi kuin miehustan, nappasin ylimääräiset niskasta pois. Halusin nopeasti valmista, joten kaksoisneulatouhut unohdin tyystin. Vetoketjua ja tähtiapplikaatioita lukuunottamatta tuotos on täysin saumurivetoinen. Aioin alunperin laittaa valkoiset resorit mutta onneksi se oli Löytö-Palasta loppu, koska pinkit ovat iiiiiihaaaanat. On mielestäni ihan käyttäjänsä näköinen puku :) Applikoidut tähdet ovat resoria ja voisivat olla aika paljon siistimmätkin.. Päätin Taikametsä-jumpsuitin valmistuttua etten tähän kaavaan koske enään mutta alan kiintymään siihen :D Harva kaava on muokkaamatta hyvä ja nyt kun tiedän kaavan vahvuudet ja heikkoudet, niin miksipä en tätä käyttäisi jatkossakin. Tähän pukuun kaavan koko oli 68cm mutta muokkauksien jälkeen varmastikin vastaa 74cm. Ehkä sen voisi piirtää suoraan kun lehtikin hyllystä löytyy.


 Tänään ollaan käyty mummulassa ja koneet ja kankaat saaneet olla ihan rauhassa. Huomenna päivä uusi! Mukavaa sunnuntai-iltaa kaikille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti