sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Pupuja pupuja

Tämän päivän ompelusuunnitelma piti sisällään kyllä jotain ihan muuta, mutta siitä jäi puuttumaan yksi (1) vetoketju. Ehkä myös vähän uskallusta, sillä kangas, joka kohteena olisi ollut on niin ihanaa että haluan olla absoluuttisen varma siitä, mitä teen ennenkuin teen. 

Pupukangas on odottanut hyllyssä jo tovin. Se on ostettu Metsolasta ja kuosin on suunnitellut Leena Renko. Hänen suunnittelemansa kankaat ihastuttavat kuosi toisensa jälkeen. Se hyvä puoli kankaiden marinoimisesta hyllyssä on, että ehtii ompeluhuoneessa touhutessaan ja kankaita vilkuillessaan hioa suunnitelmat huippuunsa. 

Jumpsuitin halusin tehdä. Raitaiset resorit halusin. Pistin resorin virkaa toimittamaan hieman paksumpaa Löytö-Palan poistokorista ostettua raitaista trikoota. En halunnut kantata keskietua enkä huppua, enkä myöskään tahtonut raitatrikoota hupun reunaan resoriksi. Siispä vuoritin hupun. Sopivan vuorikankaan löytäminen vaatikin jo hieman kahden harmaan vaivaamista. Joustofrotee itsessään on jo sen verran paksua, että halusin mahdollisimman ohuen trikoon vuoriksi. Semmoista ei tietenkään ollut sopivassa värissä.. Kunnes ne harmaat törmäsivät ja muistin kaikki uusiokäyttöä varten säilömäni t-paitaparat. Minun entinen valkoinen toooosi ohut t-paita pääsi vuorittamaan huppua :)

Oikealla puolella resorit kaksinkerroin taitettuna
Viime aikoina on useammassakin eri yhteydessä noussut esille se, miten vetoketjun saa jumpsuitiin tehtyä siististi. Meitä ompelijoitakin on moneen junaan ja jotkut tykkää, että vaatetta kärsii syynäillä sisäpuoleltakin. Toisille ei ole niin justiinsa onko vaikka saumurilangat passelin väriset. Itse kuulun kumpaankin ryhmään. Hämmentävän ristiriitaisesti toimin jopa omasta mielestänikin. Toisin sanoen joitakin tekemiäni vaatteita en ilkeä itsekään juuri sisäpuolelta katsella ja toisia taas voisi pitää vaikka nurinpäinkin ;) 

Alunperin aioin tehdä tämän suitsaitsukkelaan mutta muutin sitten viime hetkellä mieltäni ja päätinkin tehdä kuten koulussa olisi pitänyt. Tai ainakin melkein, sillä saamieni oppien mukaan se viime hetki oli jo paria saumaa aiemmin, mutta koska en koskaan valmistunut, niin oikominen minulle sallittakoon :D Puhun tietenkin alavarasta. Jäljentelin alavaran kaavoista ja leikkasin sen siitä samaisesta t-paidasta kuin hupun vuorikin on. Näin sain pääntiesauman piiloon ja vetoketjun siistimmän näköiseksi sisäpuolelta. Ihan tyytyväinen en ole, sillä käytin oikoreittejä ja jouduin muutenkin soveltamaan. Mutta ihan tiedoksi: en oikeastaan koskaan ole täysin tyytyväinen tekeleisiini.


Huomasin, että minulla on Sampsukasta ostettua oranssia joustofroteeta, jonka sävy osui todella lähelle pupun sävyä. Meinasin ensin tehdä hihat yksivärisenä mutta teinkin farkuista inspiraatiota ottaneen taskun piristeeksi takakappaleelle. Taskussa on olevinaan samanlainen tikkaus kuin farkun takataskussa vaikka se huonosti kuvasta näkyykin.Minun on ollut tarkoitus tilata omia merkkejä mutta en vielä ole raaskinut. Tähän haalariin meni viimeinen niinikään Sampsukasta ostettu saumamerkki, jonka muunsin päälleommeltavaksi. Tein sinne tilauksen perjantaina mutta enpä muistanut näitä tilata lisää..

Kaavana tässä on vanha tuttu Indian Elephant koossa 74cm ja huppu Little Elephantista kokona 68cm. Etukappaleen napitusvaran muunsin vetoketjuvaraksi ja hupun hiipaksi.


Meillä oli eilen ystäväpariskunta kylässä ja saunomassa. Tehtiin yhdessä texmex-ruokaa ja katsottiin stand-upia DVD:ltä. Kyllä sai nauraa taas vuosia lisää :) Huomenna aamusta suuntaan rakkaita mammoja ja vauvoja treffaamaan. Mukavaa alkavaa viikkoa!

4 kommenttia: