torstai 9. tammikuuta 2014

Pipopari

 Tänään valmistui pari pipoa. Tupsupipo on Isosiskolle, rusettipipo Isosiskon eskarikaverin synttärilahja. Kuten olen tainnut jo mainita, turkoosi on tytön lempiväri tällä hetkellä ja tupsupipo on kuulemma kaikilla. Pitäähän semmoinen sitten tehdä :)


Löytö-Palan palalaarista on tämä tähtikangas ja aiemmin esiintyi blogissa leggareiden ja topin rakennusmateriaalina. Vielä minä siitä jumpsuitin tuossa iltapuhteiksi leikkasin mutta ompelut jäi toiseen kertaan. Ja oikeastaan kyllä siitä vielä ainakin Pikkusiskolle tekee muutakin :D Pipojen vuorina on niinikään Löytö-Palasta ostettu valkoinen palatrikoo.

Kaava on itse piirretty. Toinen reuna on kummassakin pipossa framilonilla rypytetty. Lahjapipoon tein puuvillapitsistä ja jostakin vaatteesta talteen otetusta varanapista koristeen toiselle sivulle. Isosiskon pipoa koristaa eilen illalla telkkaria katsoessa, eri sävyisistä turkooseista villalangoista kieputeltu tupsu. Pipoissa on "lörppävaraa" mutta tupsun ompelin miehustakappaleeseen ja vuoriin kiinni, jotta se pysyisi pään päällä eikä vetäisi pipoa takaraivolle. Asettuu päässä samantapaisesti kuin ylimmässä kuvassa.


Pitsin ompelin vielä pipoon kiinni tiheällä siksakilla.


Hassua on, että vaikka vähäinen (ja useimmiten piilevä) lahjakkuuteni suuntautuu ompeluun niin yritystä virkkaamiseen/neulomiseen silti löytyy vuodesta toiseen. Lopputulos on monesti päätynyt roskiin ja vielä useammin "jäähylle" lankakoriin.. ja sitten roskiin :D Tykkään virkata isoäidin neliöitä ja kukkia, ja niitä on sohvalla iltaisin syntynyt. Neuloin vasta sukat, jotka päätyivät kirjavien ja totta puhuen aika epätoivoisten vaiheiden jälkeen roskiin. Kun saan jonkin lukuisista lankaprojekteistani valmiiksi, tulen sen toki tännekin esittelemään. Se se on sitten historiallinen hetki, hyvät lukijat :D

Huomenna alkaa viikonloppu ja silloin toivoisin saavani ommeltua. Verson Puodista sain alkuviikosta kaksi pakettia ja ne pitivät sisällään mm. reilut kaksi metriä kangasta ;) Jos sattuisi olemaan tiedossa hyvää kaavaa 134-140cm huppariin (ihan perus, ei krumeluureja) niin vinkata saa!

Mukavaa viikonloppua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti