sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Menetetty SavaWay-neitsyys ja epäonnen jumpsuit

Kuulun Facebookissa sellaiseen ompeluryhmään kuin Saumanvara. Siellä järjestetään aina silloin tällöin perjantai-iltaisin ompeluhaaste, johon annetaan jokin aihe ja aikaa on klo 21.00-23.00. Tällä kertaa aiheena oli 4 saumaa. Tuotos saisi sisältää siis korkeintaan neljä rakennesaumaa, eli saumaa, jotka yhdistävät kappaleet. Isosisko kärsii kroonisesta legginssipuutoksesta ja pikaisten laskujeni mukaisesti sivusaumattomiin legginsseihin ei tulisi kuin neljä saumaa, kun vyötäröllä on kuminauha, joka on ommeltu keskitakasaumaan haarasauman ompelun yhteydessä. 

Ostin jokin aika sitten Löytö-Palasta turkoosia tähtitrikoota ja koska turkoosi on Isosiskon lemppariväri tätänykyä, oli kangasvalinta selvä. Leggareiden kaavan olen itse piirtänyt eräistä hyväksihavaituista (joukostamme jo poismenneistä) legginsseistä. Jännitti kuin Isosiskoa jouluaattona, kun perjantai-ilta läheni loppuaan ja kun viimein lähtökäsky kajahti, pistin sakset rouskumaan ja saumurin surraamaan. Varmasti osallistun jatkossakin, oli sen verran mukavaa pähkäillä että mitä sitä ompelisi. Ehkä ensi kerralla vähän enemmän haastetta ja vaikeampi ompelutyö :)Päätin jo ennen haasteen aloittamista tehdä leggareille kaveriksi topin, kunhan löytäisin aikaa. Piirsin kaavat (OB 6/13 Polka Stripes 140cm) jo valmiiksi ja lauantaina tarjoutuikin tilaisuus aloittaa toppi. Yläosa on samasta trikoosta kuin legginssit ja alaosa sekä takakappale Löytö-Palan palalaarista ostettua yksiväristä tooooodella veeenyyyvääää ohutta valkoista trikoota. Tyttö tykkäsi tosi paljon! Paras palkka ompelijalle :)Lauantai-iltana sitten päätinkin, että teenpä koeversio-jumppiksen muokkaamastani kaavasta Pikkusiskolle. Metsolan pupukangas odottaa pääsyä jumpsuitiksi, mutta haluan, että siitä tulee täydellinen. Siispä koeversion tekoon. Kaava, jota muokkasin on OB 6/13 Indian Elephant 68cm. Olen alkuperäistä kaavaa jo aiemmin kokeillut, joten tiesin sen kokoaan vastaavaksi ja mittasuhteiltaan hyväksi. Sitten tapahtui minä :D 

Halusin vetoketjun eteen neppareiden sijasta ja päätin vinksauttaa sen vähän vinoonkin. Muokkasin kaavaa siis jo viikkoja sitten, ihan liian myöhäiseen ajankohtaan ja sitäpä minä syytänkin ;) Myös kankaiden leikkuu tapahtui ilmeisesti liian myöhään, koska sekin pissi kintuille. Sain kuitenkin kappaleet leikattua ja haalarin jotenkuten kasaan. Sitten huomasin, että jossain välissä johonkin on sujahtanut useammat saumanvarat ja haalari oli ihan kauhean leveä.. sitäpä sitten kaventelemaan. Resorinkin leikoin miten sattuu ja koska sitä oli vähän, jouduin tekemään paljon lyhyemmät lahjeresorit kuin suunnitelmissa oli ja hihoihin teinkin sitten vain kanttaukset. Oli kyllä tuskaista tehdä ja harvoin meneekin ompelukset näin mönkään. Lopputulos on ihan siedettävä vaikkei kestäkään kovin tarkkaa syynäystä. Kangas on Taikametsää hamstereista, pitsiketju Hanhelista ja resori kirppikseltä. Osallistun meidän oman ompeluryhmän Kankaansulattelutalkoisiin, joissa on tarkoitus saada kangasta vähenemään enemmän kuin sitä ehtii kantaa sisään ;) Nyt saan laittaa 2x 0,70m miinusta itselleni. Viikolla kylläkin varmaan saapuu hartaasti odotettu ruskea Helmitaulu ja Rullaverho Verson Puodilta, joten pitänee yrittää löytää sitä ompeluaikaa jatkossakin.


 Voihan siskokset :) Pikkusisko hurmaantui tähdistä Isosiskon uusissa housuissa niin kovin, ettei poseeraaminen kiinnostanut. Seuraavaksi kiinnostavinta oli omat paljaat pikkuvarpaat <3 Tämä kaksikko on kyllä suloisuudessaan vailla vertaa!

Tämmöisiä ripsiä toivoisin itsellenikin! Eivät tule minun geeniperimästäni, se on varma :D
Näin vaan on joululoma kohta ohi ja huomenna viimeinen lomapäivä. Silloin juhlitaankin minun oman mummun 85-vuotispäiviä ja Pikkusiskon 7kk rajapyykkiä. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti