lauantai 18. tammikuuta 2014

Helmitaulua Pikkusiskolle

Minusta alkaa kuoriutumaan retroilija! Ainakin muutama uusi kuosi on iskenyt kuin metrinen halko. Yksi niistä on Verson Puodin ruskea Helmitaulu. Onneksi ehdin tätä saamaan! Tovin kangas joutui odottelemaan, sillä Metallimiehen iltavuoroviikko ei juuri jättänyt minulle ompeluaikaa. Iltakymmeneltä on omatkin aivot jo niin solmussa etten ole uskaltanut ihanuuskankaaseen kajota.

Mutta nyt se on valmis! Jos joskus lisää pikkujalkoja saadaan, haluan että edes osa tekemistäni vaatteista on sellaisia, joihin voi pienenkin pojan pukea. Siispä valitsin resorin värin sen mukaisesti. Olenpa valintaani tyytyväinen, koska tämä kuosi on jo itsessään niin suloinen, että kontrastivärinen resori olisi mielestäni vienyt huomiota liikaa. Valkoiset resorit sen sijaan on tässä sosemaisteluvaiheessa silkkaa hulluutta :D


Kankaan pohja on siis tummansuklaan ruskea ja itsekin ensiksi luulin tätä mustaksi. Se olisi ollut ehkäpä vielä enemmän minulle mieleen mutta nyt tämä väri on kasvanut minuun kiinni <3 Kaavana on Indian Elephant koossa 74cm enkä muokannut mitenkään. Huppu lainattu Little Elephantista kokona 68cm ja sitä hieman pääntien osuudelta suurensin. Myöskin hupun mallin muokkasin neliömäiseksi hiipaksi. Resorit ja vetoketju on ostettu Löytö-Palasta.


Kasvunvaraa on kivasti ja sovituskuvissa resorit onkin käännetty kaksinkerroin. Tykkään lopputuloksesta ja kaavakin on yhä mieluisampi kivikkoisesta alusta huolimatta. Tekeminen oli kyllä niin takkuista, että pelkään sairastuvani pahemmanlaatuiseen ompelujumiin.

Tänään meillä on saunailta ja karkkipäivä ja silloin ompelukoneet saavat odottaa, sillä tämä ilta on vain perhettä varten <3 Mukavaa lauantai-iltaa!

8 kommenttia:

 1. Oo, miten ihanaa tuo ruskea helmitaulu! Sopii nätisti suloiseen haalariin. Ja ihana hymy mallilla! :)

  VastaaPoista
 2. No ihana malli ja haalari mutta onpa jo monta hammasta suussa :) meillä ei oo vielä yhtään ja viikon päästä 6kk mutta ehtiihän nuo vielä tulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kuus hammasta yhteensä enkä oo uskaltanut pariin viikkoon tarkistaa onko tulossa lisää :D Eka hammas ilmestyi päivää vaille 3kk iässä. Onneksi ei teroittele niitä tissiin! Kyllä niitä sinnekin tulee suun täydeltä ennemmin tai myöhemmin :)

   Poista
 3. Ihana! Nyt tiedänkin, mitä omasta helmitaulustani teen. Kiitos!!

  VastaaPoista
 4. Kiva haalari ja aivan syötävän suloinen malli ♥ Jumppiksen tekoa tässä suunnittelen ja taidan laittaa kaavan kokeiluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Malli oli haalarin valmistuessa 7kk ja se sopii päälle vieläkin, kun ikää on 1v 4kk. On toki aika hidaskasvuinen muru ollut mutta nuo pitkät resorit lisäävät tosi mukavasti käyttöikää. Suosittelen kaavaa :)

   Poista