sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Valokuvausta

Minullapa onkin sellainen ihana ystävä, joka on yhtä innostunut (ellei innostuneempikin!) valokuvauksesta kuin minä olen. Hän on kuvannut jo vuosia, minä olen ihan keltanokka näissä hommissa. Kun vihdoin hankin itselleni järkkärin ja tiesin, että hänellä on sama tieto kuin manuaalissa on, pyysin häneltä apua koska tiesin saavani sen selkokielellä ja tarvittaessa ratakiskosta väänettynä ;) 

Niin sai alkunsa Nikon-tukiryhmän kokoontumiset. Pitävät sisällään yleensä kahvia ja meikäläisen enemmän tai vähemmän onnistuneita leipomuksia (R:llä on varmasti tuoreessa muistissa Italia-illasta ylijäänyt sitruunatorttu, joka oli ihan aidosti saamarin pahaa :D Sen siitä saa kun ei lue ohjetta tarpeeksi tarkasti..), naurua (tätä varsinkin!!), puhetta valokuvauksesta ja useimmiten myös kaikesta muusta ja, mikä tärkeintä - valokuvausta jossain valitsemassamme kohteessa. Pääsen siis ihan yksin kotoa lähtemään tekemään jotain mitä haluan, jos joku ei tajunnut. Meleko vänkää :D

Ensimmäisellä kerralla ystäväiseni kärsivällisesti selitti ISO-arvot, aukot, valotusajat sun muut kommervenkit tuhannen kertaa ja kuvailtiin lähinnä toisiamme pöydän toiselta puolin kokeillen eri säätöjä. Toisella kertaa jo poistuttiin luonnon helmaan ja näin on toimittu siitä lähtien. Tänään oli treffit sovittuna mutta apua, ei oikein inspistä eikä ideaa mihin mennään tai mitä kuvataan. Aamujähmeät aivot raksutti sen verran, että päätin ottaa Jagon mukaan. Jos ei muuta, niin ainakin siitä voi yrittää (paino sanalla yrittää) ottaa kuvia. Kunnes yhtäkkiä välähti! Minua kiehtoo asetelmana sellainen, että jokin asia tai tavara on sille epätyypillisessä paikassa. Esimerkiksi jokin sisälle tarkoitettu asia on ulkona. Näinpä valikoin meidän joulukuusen koristeista muutaman mukaan ja olin varma, että jos ei kaksi näin näppärää ja kekseliästä emäntää niistä saa kivoja kuvia niin ei kukaan. Ja saatiinhan me!


Minä tykkään, että kuvista tuli tosi hienoja :)

Tässä muutama ystäväni ottama kuva minusta ja Jagosta.


  
Iltasella hieman ehdin tontun hommiakin tehdä mutta vielä niitä riittäisi. Huomenna saadaan vieraita kummitätien muodossa ja iltapäivällä meitä kutsuu jokavuotinen Joulupolku. Se on ihana tunnelmallinen tapahtuma, josta koitan huomenissa hieman ottaa vaikka kuvia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti