lauantai 21. joulukuuta 2013

Ompeluflow'n hedelmä

En olekaan tainnut mainita, että vastikään ompelemani mekko punaisesta Paratiisin puutarhasta on mun uus lempparini <3 ;) Noh, tilasin kangasta sen verran reilusti, että sitä jäi ihan mukava palanen. Tänään tuli eteen sellainen harvinainen tilanne, että hoksasin kotihommien ja jouluvalmistelujen olevan niin hyvällä mallilla, että olisi aikaa ommella! Sen kummempia miettimättä, kipaisin yläkertaan penkomaan kankaita. Metsolan Puput odottavat vetoketjua, joten se projekti oli unohdettava. Sitten sain idean..


Jäljensin OB:n Bert-nappilistabodyn (1/12) etu- ja takakappaleen kaavasta yläosan ja hihan. Takakappaleen taitteelle mittailin vapaasti turhan lyhyeksi osoittautuneen napitusvaran neppareille. Hihan kaavan leikkasin melkein alas asti kahtia, jotta saisin sen kankaalle aseteltua niin, että voisin tehdä puhvihihat. Ikäänkuin V:n muotoon. Sitten hieman mittailin OB:n Little Elephant liivimekon (3/13) alaosan mittoja ja piirsin vapaalla kädellä samantapaisen alaosan. Etukappaleen helmasta piirsin ylöspäin kaartuvan, eli siis takakappaletta lyhyemmän. 


Puhvihihat eivät valitettavasti onnistuneet ihan niin nappiin kuin toivoin. Laiskana en viitsinyt poimulankoja ommella vaan koitin rypyttää framilonilla. Kaavoitin hihaan niin vähän "puhvia", että poimutuksen aikaansaaminen pyöriölle Prymin ylijäykällä framilonilla (joskin puolitetulla! Kiitos Laura vinkistä ;)) meni niin sanotusti vit.. eikun siis pieleen. Toisessa hihassa siis on aavistus siitä, mitä lähdin tavoittelemaan ja toisessa ei juurikaan.

Näin valmistui Pikkusiskolle mekko. Tulokseen olen tosi tyytyväinen! Hihoissa on reilusti kasvunvaraa ja harsin ylimääräiset käänteet ehkä käsin kiinni, niin pysyvät paremmin. Vielä minä siitä lopusta kankaasta Isosiskolle hamosen pyöräytän, kävi mitä kävi :D Voidaan sitten samistella koko akkaporukka. 


 Isosiskokin halusi kokeilla järkkäriä. Tämä on hänen ottamansa kuva. Meillä oli saunailta tänään ja näillä jaksoi napakatkin löylyt :)


Ihan pian on joulu! Huomenna tuodaan kuusi sisään ja koristellaan. Viimeinen piparisatsi paistellaan ja muutaman satsin fudgeakin vielä keittelen. Ihan liian pian meni tämä joulunalusaika, olisin voinut vielä nautiskella ja fiilistellä. Ihkaensimmäinen joulu omassa kotona <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti