sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Joulupolku


Vilinää vilskettä ollut meidän päivä! Aamusta ehdin vähän surautella tontun hommissa ja sitten saatiin Pikkusiskon kummitäti kylään. Tajuttiinpa siinä jutustellessa sekin, että me ei vielä olla Korvatunturille ilmoitettu meidän uutta osoitetta eikä pukki siis tiedä tulla tänne käymään. Metallimies ottakoon tämän asian hoitaakseen ensi viikon aikana, jotta saadaan partaukko tännekin käymään. Isosiskon joulumekko valmistui siinä höpötellessä, kun oli enään neppareita vaille. Pikkusiskon samistelumekko vielä odottaa kanttausta ja neppareita. Nyt oon kyllä niin monet nepparit jo vasaran kanssa naputellut, että mulla on lupa ostaa ne pihdit. Ja ehkä vähän kangasta.. ;) 

Pikkusiskon kummitäti teki ovella läpsystä vaihdon Isosiskon kummitädin astuessa sisään :D Oltiin sovittu jo etukäteen, että hän lähtee sitten Joulupolulle meidän mukaan ja Isosisko varasikin hänet heti vetojuhdaksi pulkan eteen. Otin Manducan mukaan, kun liinaa on niin ärsyttävää alkaa ulkovaatteiden päälle pukemaan. (Mulla on tällainen Babyidean MaM Earth trikooliina ja se on kotioloissa paljon mukavampi päällä kuin Manduca.) Arvelin, että kantaminen olisi kätevämpää, kun siellä Joulupolulla käydään niissä "pisteissä" osassa sisällä ja rattaiden kans se ois ollut hankalaa.Paljon oli porukkaa liikkeellä mutta saatiin auto silti tosi lähelle ja päästiin ihan hermoilematta poiskin, kun siellä oli liikeenteenohjaus. Metallimies, ensikertalaisena näissä perhetapahtumissa, oli ihan ihmeissään kuinka paljon oli jengiä lähtenyt liikenteeseen "katsomaan polkua, jonka varteen on sytytetty lyhtyjä" ;) Onhan se paljon enemmän ja luulenpa, että kyllä sieltä vähän joulumieltä ja -iloa tarttui häneenkin vaikkei tieten miksikään varsinaiseksi jouluihmiseksi itseään mielläkään. Pieni pettymys meille kaikille oli se, että joulupukkia ei sieltä kyllä tavattu! Isosiskolla oli toivelistakin mukana mutta ehkä meiltä sitten meni ohi se paikka, jonne sen olisi saanut jättää.. Joulupukin postitoimistossakin tontut katsoivat listoistaan, että on tytön kirje tullut perille ja merkattu kirjoihin vaikka se tytsyn toppatakin taskussa kyllä vielä makaili :D Pistämmä kotioven pieleen joku ilta sen ja tontut siitä hakekoon..

Isosisko konttaa Toivomustunnelissa ja varmaankin ajattelee Night-night Puppya ;)
Jos tuolla määrällä kynttilöitä ei joulutunnelmaan pääse, niin on kyllä päässä vikaa ;) Ihana miljöökin! Siellä, missä se Jeesuslapsi pötköttelee oli yks oviaukko niin maan perusteellisen matalalla, että piti ihan miettiä miten hiivatissa siitä pääsen vauva kantorepussa :D Ei oo aina helppoa olla hujoppi. Selvisin kuitenkin ehjin nahoin enkä herättänyt Jeesuslasta.

  

Tällaisen koristeen vielä väkertelin. Metallirenkaaseen ripustelin palloja eri korkeuksille tavallisella ompelulangalla. Itse rengas vaatii vielä vähän tuunausta ja siistimistä. Nämä kimaltelevat pallot kiinnosti ainakin Pikkusiskoa kovasti ja niitä niska kenossa katseli :) Nämä roikkuvat siis meidän olohuoneen katosta, sellaisesta hässäkästä, jossa kuuluisi olla valaisin. Ei oo vaan haluttu laittaa. Tätä ideaa ois voinut viedä pidemmällekin ja jalostaa mutta näin on hyvä meille, kun tuota joulukoristetta on aika riittävästi muutenkin ;)2 kommenttia:

  1. Tuo oiskin kiva idea! En ehkä ehdi tälle joululle toteuttaa, mutta ehkä sit ens vuodeksi! Mulla ois metallirengaskin valmiina, pallot vaan puuttuu. Kuvasitko muuten salaman kanssa tuolla polulla, kun pimeässä on niin vaikea ottaa yhtään kuvia ilman jalustaa :/

    VastaaPoista
  2. No se meni kyllä ihan säätämiseksi siellä! Räpsin epätoivoissani sekä salamalla että ilman, automaatilla ja manuaalilla, huoh :D Suurin osa epäonnistui mutta koska otan aina reilusti "särkymävaraa", niin riittävästi tuli onnistuneitakin.

    VastaaPoista