maanantai 30. joulukuuta 2013

Bodypläjäys!

Kun meillä ei ennestään niitä bodyja ollut.. ;) Tai ei ainakaan tällaisia. Toissailtana ja eilen näitä surruuttelin jämäkankaista. Kaavana näissä kaikissa on yksi ja sama. OB lh-raglanbody, jonka nimeä en muista. Jäljensin sen joskus kesällä ja olen sitä aina body kerrallaan hieman muokkaillut. En suoraan kaavaan, niinkuin pitäisi vaan jättänyt muokkaukset muistin varaan. Nyt sitten muistelin, että kaavaa pitää pidentää reilusti ja leventääkin hieman. Sen tein. Sillä tuloksella, että kaksi ensiksi valmistunutta bodya ovat noin kokoa 80cm :D Hupsista! Toisessa hihatkin ovat ihan älyttömän pitkät, kun ilmeisesti olen ajatellut, että ne käännetään eikä kantata.Nestoria ja Norppaa jäi minun tunikamekosta yli ja vieläkin sitä on ainakin hihakappaleiksi tai muuksi pieneksi ompeluksi. Tähän halusin jujuksi ommella mustat tereet raglansaumoihin. Ne löytyvät myös takaa. Tämä on noin kokoa 80cm. Aika hyvin 62-senttisellä kaavalla! :D Kangas on siis Pehemiältä ja resori Löytö-Palasta. Body ei luonnossa vinksota vinossa vaan on kyllä ihan siisti ja suora.

Tätä kangasta jäi yli Little Elephant- liivimekosta, jonka olen ommellut (ja postannut!) Pikkusiskolle jo aiemmin. Tässä kämmäsin ja raglansaumaan ommeltu napitushalkio päätyi selkäpuolelle vaatetta. Muutoinkin siitä tuli melkoisen ruma, kun ihan itse sen siihen sävelsin sen kummemin asiaa ensin miettimättä. Muffinssikangas Kärkkäiseltä, raitakangas Sampsukalta ja resorin olen ostanut kirppikseltä. Tässä kokona n. 74cm ja gorillakädet :D Tämäkin vinksottaa kuvassa! Ollapa tarkempana seuraavalla kerralla kun kuvailen :)

Note to self: siirrä hyväksi/tarpeelliseksi havaitsemasi muutokset aina kaavaan äläkä jätä imetysdementian raiskaaman pääsi varaan mitään.


Tästä tuli i-h-a-n-a. Tykkään kertaa miljoona. Musta trikoo hihoissa on Löytö-Palasta ja sekin jäänyt minun tunikasta yli. Kaava on sama kuin ylemmissä mutta tässä sain aikaiseksi sopivan eli lienee kokoa 68cm. Hupun lainasin pienellä muokkauksella Little Elephant- kaavasta. Kuvasta ei oikein näe, mutta bodyssa on siis tuplahihat ja mustat kanttaukset kummissakin. Sairaan laiska ompelija ei viitsinyt vaihtaa mustia lankoja ja kylläpä näyttää nätiltä. Pieni asia mutta suuri merkitys lopputuloksen kannalta. En voi silti luvata reipastuvani tässä asiassa ;)


Siellä niitä helmiä on jo kunnon rivi! Vielä ei olla edes seitsemässä kuukaudessa ja suu täynnä legoja. Isosiskonsa otti huomattavasti rauhallisempaan tahtiin monessakin asiassa ja myös tässä.


Kyllä on söpö! <3

Huomenna Husqvarna ja Brother tikkaavat harmaata neulosta. Mustaa joustopitsiäkin on. Ja pitsiketju. Tuttuja elementtejä siis jälleen. Toivottavasti lopputulos vastaa hahmotelmaa paperilla, koska siitä tykkään paljon.

4 kommenttia: