sunnuntai 1. joulukuuta 2013

1. adventti ja joulu, joulu on meillä..

Ihanaa! Vihdoin joulukuu! Jos joku rakastaa joulua niin se on kyllä meikätyttö. Vuosi vuodelta enemmän. Viime jouluna päätettiin, että tänä jouluna kutsutaan meidän vanhemmat ja metallimiehen sisarukset tänne meille, pukkia unohtamatta. Näin sitä vaan ruetaan omia jouluperinteitä luomaan, enkä vielä oo tavottanut ees kolomiakymmentä ;) Kyllä se toisaalta vähän kirpaiseekin, lapsuusjouluistaan kuitenkin haluaisi pitää kiinni vaikka iän puolestahan ne on jääneet jo aikapäivää sitten.


 Meillä ei olla uskonnollisia mutta tokihan meillä adventin kunniaksi kynttilä sytytetään. Rakastan myös kynttilöitä ja poltan niitä paljon. Nautitaanpa nyt, kun Pikkusisko ei vielä itse liiku paikasta toiseen. Sittenhän saakin nostaa kynttilät varmaan talteen ja polttaa niitä hyvin harkiten. Samaten kuin nostaa kaikki muutkin koriste-esineet turvaan. Ilo irti siis!

Joulukoristeen löysivät itselleen taas asuinpaikat reiluksi kuukaudeksi. Nämä tonttuherrat on Isosiskon käsialaa viime talvelta, viimeiseltä päiväkotivuodelta. Luonnollisestikin asustavat joulun siis hänen huoneessaan. Kovin ilahdutti tätä äitiä, kun lapsi ihastuksesta kiljahdellen tarkasteli koristeltua huonettaan :') Tämä rottinkipallo tuo tunnelmaa mun ompeluhetkiin. Vähän siirreltiin huonekaluja tänään metallimiehen kanssa ja nyt on ompeluhuoneessa "vierastuoli", jossa hän voi istuskella mun seurana kun surauttelen. Ihanaa, että hää tahtoo pitää mulle seuraa kun ompelen. Meillä kyllä yhdessä juttua piisaa ja pitkiä keskusteluja syntyy milloin mistäkin :)


Pikkusisko odottaa päivän bataattiannosta :) Ihan ei vielä nuo syöntihommat oo hälle auennu mutta opetellaan kovasti. Parsakaali oli ihan jäätävän pahaa mutta bataatti upposi paremmin. Päärynää maistettiin lusikallinen bataatin päälle ja puistatti, mutta niin aukesi suu uudestaan kuin linnunpojalla. Ristiriitaisin tuntein ilmeisesti mutta makiahan on aina makiaa ;)

Ulkoiltiin koko porukalla vielä alkuillasta ja Isosisko otti potkukelkkansa mukaan. Hiki päässä potkutteli menemään! Jäätiin lenkin jälkeen Isosiskon kans kotipihaan vielä vähän tonttujahtiin, kun näkyi jäljet menevän meidän takaterassilta pihan perälle.. Kurkkinut tieten tyttösten puuhia olkkarin ikkunasta ;) Siellä mentiin peräkanaa ojan pohjalla ja supatettiin ihan hiljaa ettei tonttu meitä kuule mutta oli vietävä kerennyt karkuun. Isosiskon epäilyt kohdistuivat naapuripihalla olevaan suureen kuuseen ja hän arveli tontun kykkivän siellä alla katseilta suojassa. Mukavan päivän päätteeksi kiskastiin Isosiskon toinen heiluva yläetuhammas irti ja komia veräjä siihen jäi. Ensi yönä odotamme siis myös hammaskeijua vierailevaksi :)

Päivä hipoi täydellisyyttä - nyt on kunnon eväät uuteen viikkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti