tiistai 26. marraskuuta 2013

Imetystunika ja "tissis".

Koska imettäminen tavallisen puseron kanssa on vaikeaa paljastamatta valloittavaa yhdeksän kuukauden ajan venynyttä (ja lihonutta!) vatsanahkaansa oli siis tehtävä muutama vaatekappale, joissa vauvan ruokkiminen onnistuu vilauttamalla vain välttämättömimmän. Minäkin, kuten kuka tahansa muukin ahkerasti ompeleva, olen hurahtanut niihin kaikkiin ihaniin kuoseihin, joita jatkuvasti ilmestyy mutta koska kankaat ovat kalliita ja minä pihi ja kroonisesti peeaa, mielelläni testaan kaavat ensin jollain halvemmalla kankaalla. 

Tässä on testissä Facebookin Ompeluelämää- ryhmässä kiertänyt "tissitunika"-kaava, eli tuttavallisemmin tissis.


Imetys onnistuu tässä ihan vain miehustaa laskemalla kummalta puolelta tarvis on. Miehustan etureunassa kummallakin puolella on framilon estämässä kankaan venymistä pysyvästi. Helma pussitettu peruskumpparilla. Aika raikuli paita mutta tykkään silti :)

Tämän paidan kohdalla menin värien puolesta tyystin oman mukavuusalueeni ulkopuolelle! Kankaassa on tummansininen pohja ja limenvihreät pallot ja resorit. Ihan kiva tuli silti. Tässäkin siis imetysominaisuus mutta luukku-systeemillä. Etuosan alempi kappale jatkuu hihan pyöriötä ylöspäin muutamien senttien verran ja sen etu-(eli ylä-)reunaan on saumuroitu kuminauha pitämään kankaan reunan napakkana.


Etuosan päällimmäinen kappale loppuu rintojen alapuolelle ja sen alareunassa on sekä resori että framilon. Helma pussitettu resorilla. Taakse ompelin resoritampin kuromaan väljyyttä kiinni. Kaavana käytin omin pikku kätösin muokkaamaani tissiksen ja OB womanin perus pitkähihaisen- yhdistelmäkaavaa. En millään muista numeroa tai mallin nimeä.


Valmistuneiden joukossa on vielä musta imetysmekkokin, mutta ne kuvat olivat ihan karmeita, joten meni uusintakuvaukseen ;) Nyt pitäisi sitten muistaa että imetys ei kestä ikuisuutta, joten imetysvaatteiden valmistuksessa kannattaa ehkä yrittää pitää kohtuus.. Tällä hetkellä vain tuntuu tyhmälle ommella yläosia, joissa imetysominaisuutta ei ole, kun sitä kuitenkin pitää päivisin useita kertoja tehdä. Onneksi muita blogeja selailemalla olen saanut parikin ihan käyttökelpoista ideaa paitaan, joka toimii imetyspaitana mutta ei kilju käyttötarkoitustaan päällepäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti